Het verhaal van Buro Reng

Buro Reng is opgericht door twee ervaren ontwerpers die hun eigen idealen en ambities wilden vormgeven. Buro Reng maakt bijzonder werk dat Randstedelijk aandoet, maar is gevestigd in Groningen. Hun werk is (internationaal) bekend en veelbekroond.

Tijd voor volgende stap

Na een jaar of zeven was het tijd voor een volgende stap. Maar welke? Zoals een designbureau die zet: met nieuwe ideeën en ontwerpen. In dit geval voor een nieuwe eigen website. FRNKLN werd als copywriter gevraagd om hiervoor teksten te schrijven. Bij de intake werd snel duidelijk dat er eerst nog iets anders moest gebeuren.

 

Stap terug

Al snel kwam naar voren dat Buro Reng zich niet alleen met het werk wil onderscheiden (het wat), maar ook via de eigen visie (het waarom) en de werkwijze (het hoe). Vervolgens zijn in een aantal gestructureerde werksessies deze inzichten vertaald naar uitgangspunten en een eigen verhaal. Deze vormen samen weer de leidraad voor de verdere uitwerking van de site.

Coach en/of adviseur?

Hoewel FRNKLN deels als externe communicatieadviseur (strateeg) opereerde, paste dit project heel goed binnen Copycoaching. Omdat FRNKLN niet het roer heeft overgenomen, maar er samen stappen zijn gezet. Omdat de inzet niet leidde tot een rapport, maar tot een werkdocument dat onderdeel is van het website-project. En omdat het niet ging om een advies, maar om inzichten die Buro Reng zelf bedacht.